תמונה של קקטוס עדין וצמחי מרפא

אלוורה ומערכת העיכול: איך הצמח יכול לעזור?

אלוורה זהו צמח בעל סגולות רבות, היכול לסייע למפרקים, לדלקות, לזיהומים ואפילו לעור. אחד מיתרונותיו הרבים של הצמח הוא היותו יעיל במיוחד לטיפול בבעיות במערכת העיכול.

מדובר בצמח נפוץ, המוכר בכל העולם כתרופה טבעית, ותיקה ויעילה. עליו הירוקים מכילים בתוכם ג'ל ירוק ומלא בכל הטוב.

מה הם הערכים התזונתים של האלוורה?

ויטמינים (C, B ו-A) נוגדי חמצון, חומצות אמינו, מינרלים (סיבים, סידן, מגנזיום, אבץ, כרום, גופרית וסלניום) סטרולים, ליגננים וגם רב סוכרים.

מה הם שימושיו הנפוצים של האלוורה?

הצמח נחשב ליעיל בטיפול חיצוני ופנימי (במריחה ובבליעה) אם זה בתור משחה לכוויות (מריחה על גבי כוויה), לטיפול באקנה, לעור הפנים, לשיער, לפצעים, עקיצות, הרפס, פסוריאזיס ועוד. הצמח נמצא בשימוש לטיפול בסוכרת, הפחתת דלקות וזיהומים בגוף, הגנה על הכליות, טיפול בפטרת של כפות הרגליים, מטפלת בעצירות – ובבעיות רפואיות מגוונות נוספות.

אלוורה טבעית כטיפול בבעיות המערכת העיכול

ג'ל האלוורה ידוע כמשפיע לטובה על בעיות שונות במערכת העיכול. מחקרים הראו כי הוא מסייע לתהליך ההחלמה במחלות שונות בדרכי העיכול, כגון:

  • דלקות במעי הגס.
  • כיבי קיבה.
  • תסמונת המעי הרגיז.
  • קרוהן.
  • קוליטיס.
  • תרופה לעצירות.
  • גזים.
  • צרבת
  • שיקום ריריות המעיים.
  • שמירה על משקל על ידי הורדת רמת הספיגה של הסוכר במערכת העיכול. אלוורה טבעית וטהורה מנקה את מערכת העיכול, מסייעת בפעולת ההתכווצות הטבעית שלה, בקיצור תהליך העיכול ובפירוק משקעים המפריעים לפעילותה התקינה. בנוסף, היא מפחיתה דלקתיות, דבר העוזר מאוד במקרים של מחלות מעי דלקתיות.

איך מומלץ לצרוך אלוורה בטיפול טבעי?

קיימות שתי דרכים לשימוש בצמח:

  1. מאכל או שתיה – על ידי שתיית מיץ המופק מהצמח או אכילת קוביות ג'ל.
  2. משחה – על ידי מריחת ג'ל בשימוש חיצוני, על גבי העור.

 

בכל הנוגע לטיפול במערכת העיכול, הדרך הנפוצה, העיקרית והמומלצת, היא שתיית ג'ל המופק מג'ל אלוורה טבעי. מדובר בג'ל מרוכז, פעיל, טבעי וללא תוספות.

חשוב לדעת: בכל אחת מהדרכים לא מומלץ ואף אסור להשתמש, במוצר שהכנתם לבד בבית או לרכוש מוצר לא מאושר לשימוש.

תופעות לוואי וסכנות בשימוש לא נכון

למרות סגולותיו הרבות של הצמח, קיימים לא מעט מחקרים המעידים גם נזקים חמורים העלולים להיגרם משימוש לא נכון בו. גם שימוש באלוורה בעת נטילת תרופות מסוימות עלול להפוך למסוכן.

שלושה דברים שחשוב לדעת לפני שימוש באלוורה:

  1. קליפתו של הצמח מכילה חומר בשם aloine  העלול להיות מסוכן ולגרום לתופעה של שלשולים קשים. מחקרים שנעשו אודות משקאות ותוספי תזונה שהופקו מהצמח בשלמותו (כולל הקליפה) הראו השפעות שליליות, שכללו בין היתר: כאבי בטן חזקים, דלקת בכבד, הקאות, שלשולים, בעיות בבלוטת התריס, נזק בלתי הפיך למערכת העיכול ועוד.
  2. חולי סכרת צריכים להתייעץ בטרם השימוש בצמח. הוא אומנם יעיל להורדת הסוכר בדם אבל יכול להיות שיהיה עליהם גם להוריד את מינון התרופות הרגילות שהם נוטלים. ברוב המקרים יהיה עליהם לנטר את רמת הסוכר בדם בעת השימוש בצמח.
  3. גם אנשים הנוטלים תרופות לדילול הדם יצטרכו לבצע התייעצות רפואית ולא להשתמש באלוורה על דעת עצמם. מכיוון שאלוורה הוא עלה ירוק ואנשים הנוטלים קומדין לא יכולים להשתמש בחופשיות בעלים ירוקים, עליהם להיות זהירים.

אז איך תשתמשו בה מבלי להסתכן?

מחקרים שנעשו אודות שימוש בחלקו הפנימי של הצמח בלבד (הג'ל) ללא הקליפה, לא הראו שום תופעות לוואי והוכיחו אך ורק את התועלת הרפואית שבו. חשוב להבין שמאוד לא מומלץ לרכוש  אלוורה טבעית גנרית, שלא בהכרח תתאים לכם.

כדי ליהנות מיתרונותיה של אלוורה רפואית לטיפול במערכת העיכול, חשוב להתייעץ טרם השימוש עם איש מקצוע בעל ידע בתחום. חשוב שיהיה מישהו שילווה אתכם בעת תהליך השימוש בצמח, שיתאים לכם מוצר ספציפי למקרה הרפואי שלכם. חשוב שאותו מומחה יקח בחשבון בעיות רפואיות, מחלות רקע נוספות ואפילו סכנות שעלולות להיווצר במידה ואתם נוטלים תרופות נוספות.

פנו אלינו לאבחון הבעיה הרפואית והתאמה אישית של תוכנית טיפול מקצועית ויעילה. ביחד נמצא את הדרך הנכונה לטפל בבעיה הרפואית שלכם בדרך הבטוחה והטבעית ביותר, על ידי שימוש בתמציות וצמחי מרפא. בעיה רפואית דורשת טיפול מקצועי כדי להשיג תוצאות לטווח ארוך ובריאות טובה. רק אנשי מקצוע מנוסים, המכירים את עולם צמחי המרפא יכולים לדעת כיצד להפיק את המירב מהתמציות, לשלב ביניהן בצורה בטוחה לשימוש וללוות אתכם בעת השימוש.

 

לינקים למחקרים:

הקשר לאלוורה ופגיעה בבלוטת התריס
https://www.sciencedirect.com

דלקת בכבד והרעלה כתוצאה משימוש לא נכון בצמח
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

אלוורה יעילה לטיפול במעי רגיז
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

השפעת האלוורה על המיקרוביוטקה
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

השפעת לטובה של אלוורה על צרבת וריפלוקס
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov


לכל המאמרים >